canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Namaz - Qelblerin paklığı

"Qelbim temizdir" deyib namaz qılmayanlara cavab


Müteal Allah, insanların maddiyyat aleminde ve hem de Axiretde seadet elde etmeleri üçün, nizama uyğun bir proqram tertib etmişdir ki, hemin proqram insanların zahiri deyil, heqiqi xoşbextliyini temin etmekdedir. Bu proqramın teleblerinde her hansısa bir yoruculuq, mürekkeblik, ağırlıq müşahide etmek qeyri-mümkündür. Bu proqram, insanların enerji, güc-qüdret, fitret, daxili alem, zeka, ruh ve bütövlükde vücuduna tamamile uyğun bir formada tertib edilmişdir. Bir-iki sözle ifade etsek, vacib emelleri terk etmemek, qadağan edilmiş haramlardan çekinmekden ibaretdir hemin proqram. Bu vacib emellere riyaet etmek, elece de, haramları terk etmek, heç şübhesiz insanların yalnız özleri üçün semereli, qazanclı (menfeetli) olması sebebiledir. Yeni, vacib emeli yerine yetirmek, haram ve beyenilmeyen işlerden çekinmek insanın özü üçün bir semeredir ve insan bunu bir gelirli iş bilmelidir özü üçün.
Lakin, bu gün çevremizdeki insanların çoxunun ilahi emrlere riyaet etmediyinin şahidi oluruq. Xüsusile qeyd edilmelidir cemiyyetin ilahi gösterişlere qarşı olan biganeliyi. Daha çox ehtiyac var bu barede danışmağa, tebliğat aparmağa, insanlara ne üçün Allahın emr etdiyi mühümata emel etmeyi beyan etmeye! Çünki bu sahede tebliq zeif olduğu teqdirde, toplum bir çox mövhümatlara qapılır, cefengiyyatlara meyl edir. Meselen, bu gün insanların çoxu bele güman edir ki, namaz qılmaq qelbi paslanmış, niyyeti qara, meqsedi çirkin insanlara aiddir, ancaq bele şexslerin ehtiyacı vardır ki, namaz qılmaqla qelblerini çirkinlikden paklasınlar. Ekser insanlar bu mövqeden çıxış edir ve bu mövhümatlara qarşı mübarize aparmaq, söhbetlerimizde bu mövzuya yer vermek zeruridir. Behsimizi de, uyğun mövzuda davam etdirmeyi meqsedeuyğun hesab edirik.

Namaz haqqında tebliğat apararken tez-tez "menim üreyim temizdir, qelbimde heç kime kin beslemir, paxıllıq etmirem" ve yaxud "men namaz qılmasam da üreyim temizdir" ve s. bu ve buna benzer ifadeler


[1] 2 3 ... 5 >>

Şerhler:
Vahid=islam [OFF] (21.11.2012 / 11:40)
Allah razi olsun, cox gozel mentiqli deliller getirdiniz.
Aysel@ [OFF] (19.11.2012 / 20:18)
Amin in$Allah!
»İslam Dini
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 6696 / 1304