canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Peyğemberimizin Heyatına Qısa Bir Baxış...-2-

İslam Qanunlarının Ucalığı

Peyğemberimiz, bütün insanların haqqlar baxımından aralarında beraberlik olması, bir adamın diger adamdan ancaq pisliklerden çekinme derecesi nisbetinde yaxşı sayılacağı, möminlerin bir-birlerinin qardaşı olduqları, aralarında beraber olduqları, qanlarının bir-birine beraber deyerlerde olduğu ve en aşağı ictimai mövqede olanın ictimai tehlükesizlik telebinin qarşılanması lazım olduğu ve İslama girenlerin ümumi ehve qovuşacaqları qanunları ile gönderildi.

Peyğemberimiz, uca Allahdan götürdüyü parlaq bir şeriet ve edaletli bir qanuni sistem ortaya qoydu. Bu ictimai sistem insanların ibadetlerini, ferdler arasındakı elaqeleri, dünya heyatları ile axiretleri üçün ehtiyac duyacaqları tenzimlemeleri bir bütün olaraq ehtiva edirdi. Bu qanuni sistem ibadetle, siyasetle, ictimai elaqelerle ve exlaqla elaqedar detalları ehate edirdi. Gelecekde insan heyatında meydana gelecek ve insanoğullarının ehtiyac duyacaqları heç bir inkişafı çölde buraxmırdı. Başqa bir deyimle meydana gelen her yeni inkişafın, baş veren her hadisenin İslam şerietinde Müselmanlar terefinden qebul edilmiş ve lazım olduğunda müraciet edilecek bir dayağı, bir temeli vardı.

Bu din bir çox gözellikler ehtiva etdiyi kimi, ağılla uyğunlaşan hökmlere sahib idi. Tetbiq olunması asandır ve xoşgörüşlüdür. Çetinliyi qaldırmışdır. İki şahidlik cümlesi ile kifayetlenmekdedir. Qanunlarında ucalıq, qeti dayanıqlılıq ve ciddilik vardır. Buna göre insanlar bu dine axın axın girdiler. Bu dinin mensubları yer üzündeki ölkelerin ehemiyyetli bir hissesine hakim oldular. Bu dinin işığı yer üzünün şerqini ve qerbini işıqlandırdı. Yer üzünün bütün bölgeleri ve bölgeleri dövr dövr bu dinin bayrağı altına girdi. Bu din sayesinde irqleri ve dilleri bir-birinden ferqli olan milletler bir-birleriyle qaynaşdı.

Bu dinin ilk ortaya çıxdığı dövrde Peyğemberimiz Mekkeni gizlice terk etmek mecburiyyetinde qaldı. Sehabeleri işgence görür, alçaldılır ve dinlerinden çevirilme cehdlerine meruz


[1] 2 3 ... 8 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»İslam Dini
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 6696 / 1289