canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
3neferin imtahani. Uzun iller once 3adam vardi.

Onlardan birinin butun bedeni deri xesteliyine
digerinin saclari tamam tokulmusdu.3cusunun ise gozleri gormurdu.Bu onlar ucun ciddi bir problem idi.Cunki insanlar onlardan daim uzaq gezirdiler.Allah(c.c)evvelce deri xesteliyi olan adama bir melek gonderdi.O vaxt bu adam bir agacin altinda oturub aglayirdi.Melek sorusdu: -indi en cox istediyin sey nedir?Men Allahin(c.c)merhemet edib sene gonderdiyi bir meleyem.Bu xestelikden xilas olmaq isteyirsen?Men Allahin(c.c)izni ile bunu ede bilerem.
-O zaman bu xestelikden qurtulmagi,gozel birvucuda sahib olmagi dileyirem. Melek"Bismillah"deyerek adamin bedenine toxundu ve xestelik yox oldu.Adam sevincinden az qala ucacaqdi.Melek yene sorusdu: -insanlara mohtac olmayacaq qedermala sahib olmaq isteyirsenmi? Adam daha
cox sevindi ve: -Beli,-dedi. Ne isteyirsen? -Deve isteyirem.Cunku deve buralarda en qiymetli heyvandir. Melek ona tezlikle balasi olacaq bir deve verdi.
Al,senin ucun xeyirli olsun!" Sonra melek saclari tokulmus adamin yanina getdi.Adam cox kederli gorunurdu.Zibilliyin kenarinda yemeye birsey axtarirdi.Milcekler basinin ustunde ucusurdu,o ise elini basina aparib onlari qovmaga bele sey gostermirdi.Melek ona yaxinlasdi: -Seni bu haldan qurtarmagimi isteyirsenmi? -Bu cox gozel fikirdir.men cox gozel saclar isteyirem. Melek adamin basina toxunan kimi par-par parildayan,gozel,qapqara saclar emele geldi.Sonra melek adamdan mal olaraq ne istediyini sorusdu.Adam inek istedi.Arzusu derhal heyata kecdi.
Melek axirda gozleri gormeyen adama bas cekdi.Adam elindeki eyri esayla yerimeye calisirdi.Bezen agaca deyir,bezen ayagi
daslara ilisir,bezen de muvazinetini itirib yereyixilirdi.Hec kim de ona komek etmirdi.Melek ona,yaxinlasib ne istediyini sorusdu.Sonra daAllahin(c.c)adini cekerek adamin gozlerine toxundu.Adamin gozleri derhal acildi.Sonra ondan mal olaraq ne istediyini sorusdu.Adamda qoyun istedi.
O adamin gozleri acilan kimi agzindan cixan ilk soz bu oldu: -Uca Rebbime sonsuz sukurler olsun! Melek sonra o


[1] 2 3 4 >>

Şerhler:
Emerald-eyed-angel [OFF] (27.11.2012 / 21:01)
Cox ibretli hekaye idi. Tewekkurler.
Narahatetme [OFF] (27.11.2012 / 15:21)
duzdu bele bir deyim var,kor ol amma nankor olma
»İslam Dini
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 6709 / 1572