canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Evvel uşaqların atası, sonra uşaqlar!

Her bir qadın üçün eri - onun yaveri ve dayağıdır. Heç kim de eri üçün arvadından daha vefadar ve ürekyandıran olmaz. Qoymayın ki, mehribanlıq bağları başqa probelmlere göre sarsılsın. Çünki bir gün göreceksiniz ki, bu bağlar qılırmış ve sizin aranıza böyük bir fasile düşmüşdür.

Evliliyimizin ilk günlerinde niye bu qeder bir-birimizi başa düşür ve bir-birimize qarşı diqqetli oluruq? Çünki biz bir-birimizi tanımağa ve bir-birimizi sevindirmeye çalışırıq. Ancaq heyatda başqa bir sevincle üzleşen kimi heyat yoldaşımızı yaddan çıxardırıq. Soyuq olmaq, uzaqlaşmaq, bir-birinin yanında susaraq oturmaq yavaş-yavaş bizleri elçatmaz yerlere aparar ki, dönmesi çetin olar.

Evvel uşaqların atası, sonra uşaqlar! Uşaqlara erinden daha diqqetli olmaq sehvini adeten qadınlar edir. Ancaq erleri ekser hallarda analarını övladlarından üstün hesab ederler.

Heyat yoldaşları ile rabitelerinin neceliyi övladları ile rabiteye tesir qoyar. Her ne qeder heyat yoldaşı ile rabitesi yaxşı olar, övladları ile rabitesi yaxşı olar.

Ancaq qadınlar bele deyildir. Dünyaya gelen körpesi bir qadın üçün o qeder sevimli ve ezizdir ki, onu etrafdakı bütün insanlara qarşı bigane ve laqeyd edir. Elbette, övlad terbiyesi çox mühümdür. Ananın çox vaxtını alır. Ancaq bu amil bir qadının erine qarşı soyuq reftar etmesinin sebebi ola bilmez. Uşaqlar gerek öz valideynlerinden örnek alsınlar. Gelecekde layiqli heyat yoldaşı olsunlar.

Güman etmeyin ki, eger vaxtınızın hamısını uşaqlarınıza feda etseniz, uşaqlar ancaq sizi sevecekler. Heyat yoldaşınıza yer qalmayacaqdır. Ve düşünmeyin ki, bu zaman fedakarlıq etmiş olarsınız. Eksine, bu yolla övladlarınızı özünüzden asılı hala getirersiniz. Özünüz de bu hala adet etdiyiniz üçün, övladlarınıza gelecekde elave narahatçılıq yaradarsınız.

Onlar sizden axır-evvel qaçacaqlar. Orta yaşa çatan zaman hesret sizi bürüyer, peşman olarsınız. Övladlarınız evlener, sizi sevmelerine baxmayaraq, onların diqqeti yeni heyatlarında olar. Sizin yanınızda ise boş yerden


[1] 2 >>

Şerhler:
Aysel@ [OFF] (28.11.2012 / 22:36)
Maraqlï ve dogru fikirlerdir,cox sagolun.
»İslam Dini
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 6714 / 1384