canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Kim Cennete daxil olmayacaq?

Peyğember (s.e.s) buyurur:
«Duasının qebul olunmasını, kederlerinin açılmasını isteyen, borcunu ödeye bilmeyen, çetin veziyyetde qalmış kimseni bu veziyyetden qurtarsın».
«Ey Allah bendeleri! Bir-birinize arxa çevirmeyin, bir-birinizden qırılmayın, bir-birinizle qardaş olun. İki möminin bir-birinden küsmesi üç gündür. Eger (üç günden sonra) danışmasalar, bir-birileri ile kelme kesmeyene qeder Allah onlardan üz çevirer».
«Din qardaşı ile üç günden artıq küsülü olmaq doğru deyil. Üç günden sonra onunla qarşılaşarsa, salam verib halını soruşmalıdır. O biri de salamı alarsa, birlikde savaba çatarlar. Eger salamı almazsa, günaha girer. Salam veren de küsülü durmağın mesuliyyetinden qurtulmuş olar».
«Bir-birinden küsülü olan iki adamdan kim evvelce salam vererse, günahları bağışlanar. Salam verdiyi halda, qarşıdakı salamını almazsa, bu şexsin salamını melekler alar».

Peyğember (s.e.s) buyurur: «Qeybet etmekden çekinin. O zinadan da pisdir. Çünki, zina eden tövbe etdikde Allah onu qebul eder, lakin qeybet edenin günahı qeybet olunan onu bağışlamadıqca bağışlanmaz».
«Meracda olduğumda bir qrup insana rast geldim. Onlar dırnaqları ile üzlerini ve sinelerini cırırdılar. Cebrailden onların kim olduğunu soruşdum. O, «onlar insanların etlerini yeyen (yeni qeybet eden) ve onların eyiblerini danışanlardır» - deye cavab verdi».
«Qeybet nedir, bilirsiniz?». Sehabeler cavab verir: «En yaxşısını Allah ve Resulu (s.e.s) biler». : «Qardaşınızın xoşuna gelmediyini onun haqqında söylemekdir». Sehabelerden biri sual verir: «Eger söylediyim xüsusiyyetler onda varsa, onda nece?». Allahın Resulu (s.e.s) buyurur:«Eger söylediklerin varsa, qeybet etmiş olarsan, eger yoxdursa, onda ona böhtan atmış olarsan».
«Dedi-qodu ile meşğul olan Cennete daxil olmayacaq».

«Qezeb imanı sirke balı xarab etdiyi kimi xarab eder».
«Mömini şad eden meni şad etmiş, meni şad eden ise Allahı şad etmişdir».

Peyğember (s.e.s) buyurur: «Müselmana hiyle quran bizden deyildir».
Müselmanlar


[1] 2 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»İslam Dini
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 6711 / 1458