canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Çoxlu and içmek barede

Tez-tez rastlaşdığımız böyük and, lakin bu andı heçe sayaraq, unutqan insanların unutqanlığı. İnsan teleserek ve ne dediyinin ferqine varmadan Uca Allahın adını utanmadan, yalanı Onun yaratdığı qulunun qarşısında doğru qebul etsin deye, Allahın adını diline getirerek yalandan and içerek Böyük Yaradana qarşı müharibeye qalxmış olur. İmam Sadiq (e) bele buyurmuşdur: "Her kes yalan olduğunu bildiyi halda and içse Allaha qarşı müharibeye qalxmışdır”.


Pak ve müqeddes Allaha and içmek qadağandır. Bu barede Quran bizlere açıqlama gösterir: "Yaxşılıq etmekden, teqvalı olmaqdan, xalq arasında barışıq yaratmaqdan kenar durmanız üçün Allahı öz and yerinize çevirmeyin. Allah eşiden ve bilendir”.

Yalandan and içmek olmaz. Çalışmaq lazımdır yalan and içmekden insan çekinsin. Bezileri yalandan and içmeye verdiş edib ve sanki onu kimse asacaq. Bu sebebden tez-tez and içmeye adet etmişdir. Uşaqların, körpelerin böyüklerden öyrendiyi sehv fikirlerden de biri mehz budur. Onların da Allaha and içerek danışmaları, çox sıxıcı ve ürek ağrıdandır. Allah Teala buyurmuşdur: "Men öz rehmetimi yalandan and içen şexse şamil etmerem. Hetta mecburi olaraq yalandan and içmek özünden sonra qalan övladlarınıza yoxsulluq getirer

Allahdan qeyrisine and içmek barede

Allahdan qeyrisine and içmek olmaz. Abdullah ibn Ömer (Allah onlardan razı olsun) revayet edir ki, Peyğember (Allahın ona salavat ve salamı olsun) buyurmuşdur: "Uca Allah atanıza and içmeyi qadağan edir. Kim and içirse ya Allaha and içsin, ya da sussun”.

Çoxlu and içmek barede

Çoxlu and içen şexs qelbinde Allahı lazımınca ucaltmır. Mehz buna göre çolxu and içmek beyenilmir. Uca Allah buyurur: "Andlarınızı qoruyun!”.
Ebu Hureyre (Allah ondan razı olsun) revayet edir ki, Peyğember (Allahın ona salavat ve salamı olsun) buyurmuşdur: "And içmek malı tez satılan eder, lakin bereketini aparar”. Salman el-Farisi (Allah ondan razı olsun) revayet edir ki, Peyğember (Allahın ona salavat ve salamı olsun) buyurmuşdur: "Allah üç


[1] 2 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»İslam Dini
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 6711 / 1473