canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Cehennemde Olmağın Sebebleri

Cehennemlik olmağın bir çox sebebleri vardır ki, onları da Allah-taala Öz müqeddes kitabında, Peyğember (Ona ve ailesine Allahın xeyir-duası ve salamı olsun!) ise sünnesinde bizlere açıqlamışdır. Bu sebebleri iki qrupa bölmek olar. Birinci qrupa aid olan sebebler onu töredenin ebedi cehennemlik olmasını labüd edir. İkinci qrupdakı sebebleri töredenler ise müveqqeti olaraq Cehennemde qalmağa layiq görülürler. Aşağıda bu sebeblerin her biri haqqında qısaca olaraq danışmağa çalışacağıq.

Cehennemde Olmağın Sebebleri..

1. İbadetde Allaha şerik qoşmaq. Bu barede Allah-taala Quranda bele buyurur: «Şübhe yoxdur ki, Allah Özüne şerik qoşanları evf etmez, amma istediyi şexsin bundan başqa olan günahlarını bağışlar. Allaha şerik qoşan şexs, elbette, böyük günah etmiş olur», başqa bir ayede ise bele deyilir: «...Allaha şerik qoşana Allah, şübhesiz ki, Cenneti haram eder. Onun düşeceyi yer Cehennemdir. Zalımların heç bir kömekçisi yoxdur!»

2. Müşrikleri tekfir etmeyen, yaxud onların kafir olmasına şübhe ile yanaşan, yaxud da onların mezhebinin doğru yol olduğunu iddia edenler kafir hesab olunur ve ebedi olaraq Cehennemi qazanırlar.

3. Kim Peyğemberin (Ona ve ailesine Allahın xeyir-duası ve salamı olsun!) getirdiyi hansısa qanuna ve ya dini ayine ikrah hissi ile yanaşsa, ona emel etmiş olsa bele, kafir hesab olunur. Bu barede Allah-taala Quranda bele buyurur: «Bu ona göredir ki, (kafirler) Allahın nazil etdiyini (Qur’anı) beyenmediler, (Allah da) onların emellerini puç etdi».

4. Kim Mehemmedin (Ona ve ailesine Allahın xeyir-duası ve salamı olsun!) dininden hansısa bir meqama, ister hemin dinin mükafatı, isterse de cezası olsun, istehza ile yanaşsa, artır küfr etmiş olur. Aşağıdakı ayeleri de bu öz tesdiqini tapmışdır: «(Ya Resulum!) Onlardan (Tebuk döyüşüne gederken seni lağa qoyan münafiqlerden ne üçün bele etdiklerini) soruşsan: "Biz ancaq söhbet edib zarafatlaşırdıq (eylenirdik)",- deye cavab vererler. De: "Allaha, Onun ayelerine ve Peyğemberine istehzamı


[1] 2 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»İslam Dini
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 6711 / 1477