canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Qiyamet gununun bawlanqici..

Uca Allah deyib:
«Senden saat (qiyamet günü) haqqında soruşsalar ki, ne vaxt qopacaq? De: «O ancaq Rebbime melumdur. (Qiyametin) qopacağı vaxtı Allahdan başqa heç kes bile bilmez. Göylerde ve yere bir kimsenin onu bilmesi çetindir. O sizlere ancaq qefleten geler!» Sen onun haqqında bir şey bilirsenmiş kimi onlar (senden) israrla soruşarlar. De: «O ancaq Allah dergahında melumdur, lakin insanların ekseriyyeti (bunu) bilmez!» (el-Eraf, 187).

Uca Allah, hemçinin deyib:
«Senden saatın (qiyametin) ne vaxt qopacağı baresinde soruşsalar. Sen onu ne bilirsen?! Onu sona qeder (bütün teferrüatı ile) bilmek ancaq senin Rebbine mexsusdur» (en-Naziat, 42-44).
Cabir ibn Abdullah reveyet edir ki, Peyğember 9sav) ölümüne bir ay qalmış bele deyib: «Siz menden qiyamet saatının ne vaxt qopacağını soruşursunuz? Bunu yalnız Allah bilir! Allaha and olsun ki, yüz ilden sonra bu dünyada yaşayanların heç biri sağ qalmayacaq».
(Hedisi Müslüm revayet edib)
Ömer ibn Xettab danışır: «Bir defe biz Peyğemberin (sav) yanında oturmuşduq ve birden yanımıza ağ paltarlı ve qara saçlı bir adam geldi. Onun üst-başında uzun yolun elametleri yox idi, amma bizlerden heç kes onu tanımadı. O, Peyğemberle üzbeüz oturdu ve öz dizlerini onun dizlerine direyerek ellerini onun budları üzerine qoyub dedi: «Ya Mehemmed! Mene İslam haqqında danış». Allahın Peyğemberi  dedi: «İslam ondan ibaretdir ki, sen Allahdan başqa heç bir ilahın olmadığına ve Mehemmedin Onun Elçisi olduğuna şehadet vermelisen, namaz qılmalısan, zakat vermelisen, ramazan ayında oruc tutmalısan ve eger gedib çata bileceksense, Mekkeye Hecce getmelisen». O: «Düzdür» – dedi. Biz onun evvelce Peyğemberden soruşmasına, sonra ise onun sözlerini tesdiq etmesine teeccüblendik. Sonra o dedi: «Mene imandan danış». Peyğember  dedi: «Sen Allaha, Onun meleklerine, Onun kitablarına, Onun peyğemberlerine ve Qiyamet gününe ve hemçinin qezavü-qedere (xeyrin ve şerin Allahdan olmasına) inanmalısan». O dedi: «Bu da düzdür». Sonra o dedi: «Mene ixlas


[1] 2 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»İslam Dini
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 6711 / 1492