canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
GÜNAHI YADA SALIB PEŞMAN OLMAQ,ALLAHIN LUTFUDU

«Ey Ebuzer! Eger Allah-teala bendelerinden birine xeyir eta etmek istese, günahlarını onun nezerinde böyük gösterer ve günahı onun üçün çetinleşdirer. Eger birinin bedbextliyini istese, günahlarını ona unutdurar».

Allah-teala bütün insanlara lütf ve mehebbet gösterir. Eger bir nefere mehebbeti olmasaydı, onu yaratmazdı. Lakin Allahın övliyalara xüsusi inayeti vardır. Eger bu deste qeflet üzünden günaha mürtekib olarsa, onları meseleden xeberdar etmek üçün günahı nezerlerinde mücessem etdirer (yeni günahın sonrakı aqibetini onların gözünde canlandırar). Çünki günaha batıb bedbextlik çalasına düşmeyin ilk addımı, günahı yaddan çıxarmaqla başlayır. Allahın bezi bendelerine xüsusi inayeti olduğunu ve onları heç vaxt özbaşına buraxmadığını, eyni zamanda bezilerine qarşı etinasız olub onları öz hallarına buraxdığını nezere alaraq, her kes öz üzerinde yoxlama aparıb müeyyen ede biler ki, Allahın ona lütf ve inayeti vardır, ya yox. Eger keçmiş günahlarını unutmayıb ve günah ona ağır ve çetin gelirse, bilsin ki, Allahın inayeti onunladır. Lakin eger günahını yaddan çıxarır ve onu yüngül hesab edirse, Allahın ona inayeti olmadığını bilmelidir.

Aydındır ki, günahı yada salmaq günahın davamına mane olacağı teqdirde faydalıdır. Eger bir nefer günahını yada salıb, onu çiyinlerinde ağır yük olaraq hiss etmezse, melumdur ki, ikinci defe günaha el atmaqdan çekinmeyecekdir.

Ebu Hemze Somali duasında deyilir: «Men o adamam ki, günahdan dönmek ve tövbe etmek üçün mene möhlet vermişdin, (amma) men günahdan el çekmedim. Günahlarımı (gizli saxlayıb) üzerini örtdün, (amma) men heya etmedim. İkinci defe günaha el atdım ve heddimi aşdım. (bu sebebden) Sen de meni Öz gözünden saldın».

Melum olur ki, Allah-teala bir neferin xeyirini isteyende, günahlarını onun gözünde mücessem etdirir ve bu günahları ona böyük bir dağ kimi görünür. Eksine olaraq, Allah inayetini kesdiyi şexsin ezaba düçar olmasını isteyirse, onu öz başına buraxır ve bundan sonra günah ona asan görünür ve ona


[1] 2 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»İslam Dini
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 6717 / 994