canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Tenha xanima Gece oxusu.Sonuncu daq awiriminda

Sonuncu dağ aşırımındakı gözetçi menteqesine gündüz onu polis maşını getirmişdi. Reis demişdi, bir gecede azından on maşın keçir ordan, heresi beş yüz dollar verecek, yarısı senin, yarısı menim. Gelmek istemirdi, di gel arvad baş-beynini apardı, kişi sene yaxşılıq eleyir, şerait yaradır, kimden eskiksen? O qeder danışdı, başı herlendi. Dilin çürüsün, dedi, insan olan bende de bu qeder danışar? Neyim var qarlı dağlarda, qurd-quşa yem olaram, şaxtada donub ölerem. Ölersen, basdıraram, arvad esib coşurdu, şekden düşerem, bilerem, daha kişim yoxdu, özüm pul qazanaram! Qulaqlarını tutdu, bu sesi eşitmemek üçün neinki lenete gelmiş o aşırıma, ejdahalarla elbeyaxa döyüşe getmeye de razıydı!Birden-ikiye yolda durmamışdı, nece deyecekdi mene beş yüz dollar verin? Belke heç vermeyecekdiler, deyecekdiler, pulumuz yoxdu, onda nece olsun? Mecburmu alacaqdı? Reis deyen düz olsaydı seher eve heç olmaya iki min dollar aparmalıydı. Nese inanmağı gelmirdi, indiye kimi eline o qeder pul almamışdı. Min dollar da qazansaydı, besiydi, borclarını verer, çoxdan arzusunda olduğu rengli televizor, arvadı üçün deri gödekçe alardı, yoxsa arvad deri gödekçeyle bağrını çatladacaqdı.
Qaranlıq düşende ilk maşın geldi, onu göre bilsinler deye fanarı götürüb heyete çıxdı. Qardan qırov bağlamış maşın beraberine çatıb dayandı, qabaq qapı açıldı, sürücünün yanında oturmuş cavan oğlan ona ele heyretle baxırdı, sanki başqa planetden gelen birisini görmüşdü. Sen bele yerlerde durmurdun, dedi, amma bizim üçün ferq elemez, sen dur orda, ya kötük, pulumuzu vermeliyik, deye cibinden pul çıxarıb ona verdi ve derhal da maşın yerinden terpenib, ağır-ağır köşkden uzaqlaşdı.
İçeri keçib pulları saydı. Düz deyirmişler, beş yüz dollar idi, yarısı reisindi, demek onun iki yüz elli dollar pulu vardı. Hedsiz sevindi, televizorun işi düzelmişdi, qalırdı deri gödekçe, bir maşın da keçseydi, deri gödekçe arzusu da reallığa qovuşacaqdı. Gelmemekde ağılsızlıq eleyirmiş, arvadı haqlıymış.
Çox keçmeden ikinci maşın geldi,


[1] 2 3 ... 10 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Sevgi Hekayeleri
»Sizden Gelenler
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 6647 / 1310