canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Tenha xanima Gece oxusu..Cadugizleden

Teze aldığı qara, donuzburun tuflileri çıxarıb taxta pillekenin altına –derneye qoydu, üzü bozarmış rus qaloşlarını götürüb geyindi, şalvarının balaqlarını coraba keçirib dikeldi. Bibisi artırmada dayanıb bezi meslehetler verdikden sonra elindeki qara parçadan tikilmiş dördbucaq bir şeyi onun ovcuna basıb erebce nese oxudu.
Bele işe gederken çox vaxt tufli geymezdi. Tuflide qaçmaq, hasarı hoppanmaq olmurdu. İndiki ayaqqabıları keyfiyyetli düzeltmirler, hamısını Bakının rütubetli zirzemilerinde hazırlayıb üstüne xarici markaların etiketlerini yapışdıraraq gönderirler aeroportun rastabazarlarına. Heç adamın inanmağı da gelmir ki, “Bekkor”, “Jinjatao”, “Xwolker”, “Lettomios” mehşur ayaqqabı markaları ola biler. Keçen ay aldığı “Arametto” ayaqqabını 3 defe pineçiye apardıqdan sonra ise yalnız toydan-toya, gezmekden-gezmeye, özü de elahidde ehtiyatla geyinirdi. En rahatı rus qaloşlarıdır.
Heyetden çıxarken peledin köhne demir qapısı hemişeki kimi berkden cırıldadı.
Küçe qaranlıq ve bomboş olsa da göyde saysız ulduzlar parıldayırdı, ay görünmürdü. Evlerden gelen zeif lampa işıqları da qaranlıqda parça-parça olub yox olurdu. Etraf bomboz idi. Bezi axşamlar, o hele yemeyini yeyib çayxanaya uşaqlarla laqqırtı vurmağa getmemişden qabaq bibisi taxçadan qalın kitablardan birini götürüb vereqleyer, erebce anlaşılmaz cümleler oxuyardı. Ramazan ayı erefesinde ise axşamçağıları rahat yerinden durğuzub çölde aya baxmağa vadar ederdi. Bibi ay görünmemiş iftar açmazdı, deyirdi ki, indiki mollalara inam yoxdu, teqvimleri kefleri isteyen kimi nece geldi tuturlar. Sonra ele hemen qalın kitablardan oxuyub davam edirdi ki, ayın müxtelif formaları olur. Sen deme onun bir çox defe gördüyü ereb qılıncı kimi eyri, top kimi yumru formaların heresinin öz adı var imiş. Müselmanlar ayın esasında teqvim de düzeldiblermiş. Onun ise ne ayın müxtelif formalarının heresinin öz adının olmasından, ne de ay teqviminden xeberi yox idi, esline qalsa ay heç onun vecine de deyildi. Vecine olan ise


[1] 2 3 ... 10 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Sevgi Hekayeleri
»Sizden Gelenler
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 6648 / 1265