canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Fatimenin (r) fezileti

1. Cemi bin et-Teymiyyi revayet edir ki, “Xalamla birlikde Aişenin (r) yanına getmişdim. Soruşdum ki, peyğember hansı qadını daha зox sevirdi. “Fatimeni” – deye cavab verdi. “Bes kişilerden kimi?” – deye soruşduqda: “Fatimenin erini! Bildiyime gцre o зox oruc tutur, зox namaz qılır” – dedi. (et-Tirmizi, “Menaqib”, 3873).
2. Ummu Seleme (r) revayet edir ki, “Feth ilinde Resulullah (s) Fatimeni (r) зağıraraq onunla xьsusi sцhbetleşdi. Fatime (r) ağladı. Tekrar sцhbet etdiler, bu defe Fatime (r) gьldь. Resulullah (s) vefat etdikde Fatimeden ağlamağının ve gьlmeyinin sebebini soruşduqda, dedi: “Evvelce Resulullah (s) mene цleceyini xeber verdi, ağladım. Daha sonra meni Meryem bint İmrandan başqa bьtьn Cennet qadınlarının seyyidi (xanımı) olacağım ile mьjdeledi. Buna gцre gьldьm” (et-Tirmizi, “Menaqib”, 3872).
3. Misver bin Mexreme Resulullahın (s) bele dediyini revayet edir: “Fatime menden bir parзadır. Kim onu qezeblendirse meni qezeblendirmiş olar” (Buxari, “Kitabul-fadail eshab”, 12/61, 31/107).
4. Aişeden (r) revayet olunur ki, “Peyğember vefatından evvel xestelendiyi zaman Fatimeni (r) yanına зağırdı ve ona gizli bir şey dedi. Fatime ağladı. Sonra bir daha зağırıb Fatimeye yene gizli bir şey dedi. Bu defe Fatime gьldь. Fatimeden bu ağlama ve gьlmenin sebebini soruşduqda, Fatime: “Peyğember (s) mene gizlince bu xesteleyinin sonunda ruhunun alınacağını xeber verdi. Buna gцre ağladım. Sonra mene yene gizlince, menim onun Ehli-beytinden ona ilk зatan insan olacağımı ve ondan sonra geleceyimi xeber verdi. Buna gцre de gьldьm” – dedi”. (Buxari, “Kitabul-fadail eshab”, 12/62).
Resulullah (s) qızlarından Fatimeni (r) daha зox sevirdi. Bu sebebden hetta Eliye (r) Fatime (r) ile eyni zamanda başqasıyla evlenmeye icaze verme­mişdir.
5. Misver bin Mexreme peyğemberin (s) bele dediyini revayet edir: “Haşim bin Muğire oğulları qızlarını Eli bin Ebu Talibe vermek ьзьn menden izin istediler. “Men izin vermirem! İzin vermirem! İzin vermirem! Eger Ebu Talibin oğlu istese


[1] 2 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»İslam Dini
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 6717 / 711