canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Payız maskaları

Cavanlaşdırıcı maskalar:
1 almanın yarısı ezilir + 1 yumurta sarısı + 1 x. qaşığı bal + 1 x. qaşığı alma sirkesi + 1 çay qaşığı B qrup vitamin tozu + 1 çay qaşığı Askorbin turşusu (Vitamin C) qarışdırılır. Üze ve boyunun derisine çekilir. 25-30 deqiqeden sonra yuyulur. İstenilen tipli deride istifade etmek olar.

100 qr bal su hamamında qızdırılır, üzerine tedricen 50 ml araq elave edilir. Pambıqla üze çekilir ve 10-15 deq saxlanılır.


PORTAĞAL MASKASI: Kosmеtoloqlar bu maskanı her növ deriye, xüsusile quru ve rütubetli olana, meslehet görürler. Terkibi: 2 çay qaşığı un, 1 eded portağalın teze sıxılmış şiresi. Şireni tenzifden süzerek, unla yaxşıca qarışdarırlar ve emele gelmiş kütleni üze sürtdükden sonra, üzü ya tenzif, ya da burun üçün ke( SÖYÜŞ OLMAZ !!) qoymaq şertile, bir qeder möhkem parçadan xüsusi maska ile örtürler. 15-30 deqiqeden sonra maskanı nem pambıq tamponla еhtiyatla temizleyerek, üzü serin su ile yüngülce yaxalayırlar.


QURU ÜZ ÜÇÜN BANAN MASKASI: Bu maska qedim Şerqde istifade olunmuş klas( SÖYÜŞ OLMAZ !!) maska növlerindendir. Burada qaymaq ve kartof unundan istifade еtmirler. Bananı qabığındın azad еderek, içini yaxşıcı ezib üzün derisine ve sinenize çekin. 15-20 deqiqe saxladıqdan sonra, evvelce ilıq sonra ise soyuq su ile yuyun.

YAĞLI DERİ ÜÇÜN ZÜLAL MASKASİ: Yumurta ağı deriye tutqunluq getirir, onu temizleyir ve möhkemledir. XVIII esr «Zadül-müsafirin eserinde yumurtanın ağından derini temizlemek üçün ve güneşden qaralmaya qarşı istifade еtmeyi meslehet görür. Terkibi: 4 çay qaşığı yulaf ve ya qarğıdalı unu ve bir yumurta ağı. Komponеntleri qarışdıraraq köpüklenene qeder çalırlar. Emele gelmiş qarışığı üze sürtürler ve 20 deqiqe saxlayırlar. Qurumuş maskanı salfеtka ile temizleyirler.

MAYA MASKASI: Derini yumşaltmaq ve cavanlaşdırmaq üçün 2-3 dene çay qaşığı çörek mayasını südde xama qatılığına getirib üze sürtmek lazımdır.

GÖY NOXUD: (Roma maskası). 4 qaşıq ezilib toza çеvrilmiş göy noxudu götürün, ona hemin miqdarda


[1] 2 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Sağlamlıq ve Maskalar
»Qadın Dünyası
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7523 / 584