canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Hezret Elinin (e) son anlarında vesiyyeti.

"Size tövsiye edirem ki, teqvalı olub Allahdan qorxasınız, dünya sizin sorağınıza gelse de, siz dünyanın ardınca getmeyesiniz; dünyada elinizden çıxan bir şey üçün teessüflenmeyin, haqq söz deyin ve (ilahi) ecr ve savab üçün iş görün, zalımların düşmeni ve mezlumların dostu, himayeçisi olun."

***
"Men size ve bütün övladlarıma, ehlime ve bu vesiyyetnamenin çatacağı her bir kese teqvalı olub Allahdan qorxmağı, öz işinde nezmli (deqiq) olmağı, iki neferin arasında sülh yaratmağı tövsiye edirem, çünki sizin ceddinizin bele buyurduğunu eşitdim: "Camaat arasında sülh yaratmaq bir illik oruc-namazdan efzeldir."
***
"Amandır, yetimleri unutmayasınız! Mebada onlar bezi vaxtlar ac, bezi vaxtlar tox olalar! Mebada sizin hüzurunuzda, onlara baş çeken bir adamın olmadığına göre (telef olub) aradan gedeler!"
***
"Amandır, öz qonşularınızla gözel reftar edin, çünki onların baresinde sizin Peyğemberiniz (çoxlu) tövsiyeler etmişdir. O hezret qonşular baresinde o qeder tövsiye edirdi ki, biz tezlikle irsden onlara da bir pay vereceyini güman ederdik."
***
"Amandır, Qurana (çox-çox) ehemiyyet verin! Mebada başqaları ona emel etmekde sizden qabağa keçe! Amandır, namazdan qafil olmayın! Heqiqeten namaz dinin sütunudur. Amandır, Allahın Evi (Kebe) baresinde; ne qeder ki, dirisiniz, onu boş qoymayın. Çünki eger boşladılsa, size möhlet verilmeyecek ve ilahi bela sizi tutacaq."
***
"Amandır, Allah yolunda mal-dövletinizle, canınızla ve dilinizle olan cihadı unutmayın! Size vacibdir ki, dostluq elaqelerini ve mehebbeti möhkemledesiniz, ehsanı, bexşişi unutmayasınız ve bir-birinize arxa çevirmekden, elaqelerinizi kesmekden uzaq olasınız. Emr bill meruf ve nehy enil-münkeri terk etmeyin, (eks halda) şer adamlar size hakim olacaq, sonra da ne qeder dua etseniz, qebul olunmayacaqdır."
Sonra buyurdu:–Ey Ebdül-Müttelib övladları! Mebada siz menim şehadetimden sonra "Emirel-möminin öldürüldü", deye behane ederek qolunuzu çırmalayıb müselmanları qanına qeltan edesiniz!


[1] 2 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»İslam Dini
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 6717 / 1427