canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Yeni il «bayramı»

Rehimli ve Merhemetli Allahın adı ile

Hemd olsun alemlerin Rebbi olan Allaha, Allahın salamı ve salavatı olsun peyğemberimiz Muhemmed ve onun ailesine ve sehabelerine.
Bundan sonra:

Uca Allah alemlere rehmet olsun deye bize son peyğember göndermek ve Qurani-Kerimi nazil etmekle öz nemetini üzerimizde tamamlamış ve din olaraq İslamı seçib ondan razı qalmışdır. Allah Teale buyurur: «Bu gün dininizi sizin üçün kamil etdim, size olan nemetimi tamamladım ve bir din olaraq sizin üçün İslamı beyenib seçdim.» (el-Maide, 3)

Bu din özünden evvelki dinleri ve bu Kitab özünden evvelki kitabları nesx etmişdir (hökmünü silmişdir). Allahın kitabını oxuyan her kes görer ki, Allah Teale helak etdiyi qövümler haqqında danışarken onların etdiklerini qınayır ve onlara oxşamaqdan bizi çekindirir. Artıq peyğemberimizden (ona Allahın salavatı ve salamı olsun) de bu heqiqeti vurğulayan hedisler varid olmuşdur. Ebu Seid El Xudri (Allah ondan razı olsun) revayet etdiyine göre Peyğember (Allahın ona salavat ve salamı olsun) bir gün sehabelere: ”Sizler evvelkilerin younu addım-addam izleyeceksiniz, hetta onlardan biri kertenkele yuvasına girse ,sizde onları izleyeceksiniz.” sehabeler bizden evvelkiler dedikde xristian ve yahudilerimi nezerde tutursan ya rasullulah? deye soruşduqda “başqa kimler ola biler “ deye cavab vermişdir.(Buxari).

Beli, biz bu gün artıq yaxınlaşmaqda olan ve kafirlerin hesretle gözledikleri bezi müselmanların da ona meyl ettikleri “YENİ İL” haqqında danışacağıq. Bu bayramın mahiyyeti ondan ibaretdir ki, bu gün onlar bir şam ağacını bezedikden sonra onun etrafında toplaşır ve eylenirler. Bu güne mexsus yemekler bişirilir ve üzerinde müxtelif növlü içkiler ve diger haramlar olan yemek süfreleri açılır. Hemçinin “şaxta baba ve qar qız” adını verdikleri iki nefer de bu meclisin en mühüm iştirakçılarıdır. Bu xristianların en müqeddes bayramlarından hesab olunur. Bunun İslamla heç bir elaqesi yoxdur ve müselmana vacibdir ki, özünü bu batil bayramdan


[1] 2 3 ... 5 >>

Şerhler:
miss_kukla_ [OFF] (15.12.2012 / 01:17)
yazan elleriniz var olsun cox sagolun
Emerald-eyed-angel [OFF] (14.12.2012 / 21:12)
Allah razi olsun.
»İslam Dini
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 6717 / 1427