canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Kiçik günahlar bağışlanırmı?

İslam alimleri günahları iki növe bölmüşler: 1. Böyük günahlar (kebire); 2. Kiçik günahlar (seğire).
Bu bölgüde alimler Qurandan ve imamların kelamlarından behrelenmişler.

"Nisa" suresinin 31-ci ayesinde Allah-teala buyurur: “Eger size qadağan olunmuş böyük günahlardan çekinseniz, Biz de sizin qebahetlerinizin (kiçik günahlarınızın) üstünü örter ve sizi şerefli bir menzile çatdırarıq".

"Kehf" suresinin 49-cu ayesinde oxuyuruq: "(Qiyamet günü her kesin) emel defteri qarşısına qoyulacaq. (Ya Mehemmed! O zaman) günahkarların orada yazılmış öz pis emellerinden (onlara göre verilecek cezadan) qorxduqlarını göreceksen. Onlar bele deyecekler: "Vay halımıza! Bu emel defteri niye heç bir kiçik ve böyük günahımızı nezerden qaçırmadan hamısını sayıb qeyde almışdır!» Onlar (dünyada) etdikleri bütün emellerin (öz qarşısında) hazır durduğunu görecekler. Rebbin heç kese haqsızlıq etmez!".

Yene de Allah-teala "Necm" suresinin 32-ci ayesinde buyurur: "O yaxşılıq edenler ki, kiçik günahlar (xetalar) istisna olmaqla, böyük günahlardan, çirkin emellerden çekinerler. Heqiqeten, senin Rebbin çox bağışlayandır. Sizi torpaqdan yaradanda da, siz analarınızın betninde rüşeym halında olanda da sizi en gözel tanıyan Odur. Özünüzü temize çıxartmayın. O, Allahdan qorxub pis emellerden çekinenin kim olduğunu en gözel bilendir!".

"Şura" suresinin 37-ci ayesinde de oxuyuruq: "O kesler üçün ki, böyük günahlardan ve rezil işlerden çekiner, (birine) qezeblendikleri zaman (onu) bağışlayarlar".

Nehayet "Nisa" suresinin 48-ci ayesinde buyurulur: "Heqiqeten Allah, Ona şerik qoşmağı bağışlamaz, amma istediyi şexsin bundan başqa olan günahlarını bağışlayar. Allaha şerik qoşan şexs, elbette, böyük bir günah etmiş olur".
Kiçik günahların bezi hallarda böyük günaha çevrilmesi mümkündür. Kiçik bir günahı bir neçe defe tekrar etmek hemin günahın böyük bir günaha çevrilmesine sebeb olur. Hetta bir kiçik günahdan sonra tövbe etmemek ve yaxud tövbe etmek fikrinde olmamaq da bu günahın böyük


[1] 2 >>

Şerhler:
Cefakew [OFF] (22.12.2012 / 01:06)
Tewekkur allah gunah ve seflerimizi eff etsin amin
zema94 [OFF] (19.12.2012 / 22:48)
Allah gunahlarimizdan kecsin Amin
Emerald-eyed-angel [OFF] (19.12.2012 / 22:41)
Tanri bizim boyuk gunahlarimizi bagiwlasin, kicik gunahlarimizin ustunu ortsun,Amin. Sag ol Eli,Allah seni oz nezerinden kenarda qoymasin.
»İslam Dini
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 6719 / 1382