canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
imam Huseyn (e)

İmam Hüseyne (e) ağlamaq ve ezadarlığın çox ehemiyyetli feziletleri var

1.İmam Hüseynin (e) meqsedini canlandırmaq: Ağlamaqla onun mehebbeti bir daha canlanır. Allah yolunda emr be-meruf (yaxşılıqlara devet etmek) ve nehy ez-münker (pis¬liklerden çekindirmek) etmesi, İslama böyük, xidmetleri qelblere hekk olur. Ağlamaqla qefletde olanlar, yolunu azanlar ayılırlar. Kerbela faciesi kimi beşeriyyet tarixinde baş veren olan ikinci hadise varmı? Eza saxlamaqla, Kerbela hadisesi zehinlerde canlanır. İmam Hüseynin (e) meqsedini canlandırmaq, esl menada İslamı qoruyub saxlamaqdır.
Qerb alimi Murik Dukberi yazır: «Eger tarixçilerimiz Aşuranın mahiyyetini anlasaydılar, buna sade baxmzdılar. Hüseynin (e) ardıcılları zelillik ve acizliye baş eymezler. Çünki esas şüarı zülme baş eymemek, teslim olmamaqdır. Hüseynin (e) ezadarlıq meclisinde insanların namusu, şerefi ve İslamın ezemeti namine mübarizesinden danışılır. O, can, mal ve övladından keçdi, amma Yezide tabe olmadı. Gelin, biz de şerefle ölmeyi, zelillikle yaşamaqdan üstün tutaq.»

2. İmama sonsuz mehebbet ve düşmenlerine nifret: İmam Hüseyne (e) ağlamaq, vehy ailesine mehebbet ve sadiqliyin aliliyini gösterir. Bu, ona mehebbeti artırmaqla yanaşı, düşmenlerine nifret oyadır. Beli, İmamın haqqını tanıyaraq ağlamaq, qatillerine nifret demekdir.

3. Dinin heqiqeti ile yaxından tanışlıq: İmam Hüseyne (e) ezadarlıq meclisinin esas faydalarından biri de budur ki, camaat İslam heqiqeti ile derinden tanış olur. Dinin Quran ve Ehli-Beyte bağlılığını derk edir.

4. Günahların bağışlanması: Reyyan ibn Şebib İmam Rzadan (e) revayet edir: «Ey Şebibin oğlu, eger Hüseyne (e) ağlasan yanaqlarına axan ilk yaşla Allah senin kiçik ve böyük günahlarını bağışlayar.»
Başqa yerde İmam buyurur: «Ağlayanlar heç olmasa, Hüseyn (e) kimisine ağlasınlar. Çünki ona ağlamaq, böyük günahların bağışlanmasına sebeb olur.»

5. Behiştde qalmaq: İmam Baqir (e) buyurur: «Hüseynin (e) ezasında ağlayanı Allah Behişt otaqlarının birinde


[1] 2 3 >>

Şerhler:
@Shams@~~~ [OFF] (25.12.2012 / 16:59)
Salamun aleykum din qarda$ ve bacilarim meqale cox gozeldi.ALLAH MEQALE YAZANIN IMANINI ARtirsin.$UKURKI BU FESAD ZAMANINDA Agam HUSEYN (E) E EZA SAGLAYANLAR VAR.BU MEHHREMLIKDE GEYDIYIMIZ QARA LIBASLAR QIYAMETDE $EFAETIMIZ OLAR INSALLAH.canim sene qurban Ya EBELFEZ AGAM.
Emerald-eyed-angel [OFF] (24.12.2012 / 22:42)
Allah sizi oz nezerinde saxlasin. Cox gozel ve deyerli meqaledir.
Aysel@ [OFF] (24.12.2012 / 15:06)
Cox sagolun,Allah razi olsun
»İslam Dini
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 6725 / 1289