canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Tenha xanima Gece oxusu...Baliq

Dehşetli ezablardan yaxa qurtarmağa çalışırdı balıqçı. Allaha yalvarmaqdan da qorxurdu. Çaresiz veziyyetde çırpınırdı. Dili söz tutmasa da üreyinde Allaha yalvarmaq isteyirdi. Amma qorxurdu ki ezablarını Allah daha da artırsın.

Bu ezablardan bir xeyli şükrenli ezaba düşmüşdü evveller. Ve onda Allaha yalvarmışdı ki meni bu beladan qurtar, bir de soxulcanları qeddarlıqla diri-diri qarmağa taxmayacağam. Men indi bildim ki soxulcanlar ne çekir.
Amma sağalan kimi vedini unutmuşdu balıqçı.

Onda hekimin dediyine göre buz kimi daşın üstünde uzun müddet oturduğuna göre babasil olmuşdu. Ve babasil üçün istifade olunan mil bağırsaqlarında herlenende soxulcanlar düşmüşdü yadına ki- gör onlara ne ezab vermişem. Yeqin soxulcanların qarğışı tutub meni. Ele onda Alaha yalvarmışdı döne-döne. Özünün dediyine göre Allah onu eşitmişdi onda. Ve sonralar o babasil ağrılarından cana doyub Allaha yalvararken Allaha verdiyi sözü tutmadığının belasın çekeceyini heç düşünmemişdi de. Bu da axırı-indi de onun düşüncesine göre Allah balıqların eziyyetini çekdirirdi ona.

Iki defe narkoz vurulsa da sanki heç ne olmamışdı. Çimdikleyen olsa da hiss ederdi.
- - -
Dünen uşaqlara balıq qonaqlığı verirdi. Balığın az olacağından qorxaraq evinden telefon xetti üçün nezerde tutulmuş nazik naqille çaya elektrik çekmişdi. Sanki bu telefon xetti balıqlara ölüm kabusunun geldiyini xeber verirdi. Bir xeyli balıq tutdu uşaqlar gelince. Demek olar ki balıqlara qarşı soyqırım yapmışdı. Sonra da uşaqlar ocaq qalayınca qarmaqla bir-iki iri balıq tutdu. Xırda çeçele barmaq boyda balıqlara gözucu baxmayan uşaqlara sanki özünü gösterirdi:
-Sarılığın bir nömreli dermanıdı ay bedbextler, siz ne bilirsiniz bele şeyleri.

Belece de az qala bir xıçma xırda balığı uddu balıqçı. Sonra da içkinin tesirinden başladı başqa meharetini de göstermeye. Balığı qılçıqlı-qılçıqlı yemeye. Bu da axırı. Böğazında qılçıq qalmışdı. Ne qeder su içse de , üstünden quru çğrek yese de xeyri olmadı. Daha da boğazı pis


[1] 2 >>

Şerhler:
Tulips [OFF] (28.12.2012 / 20:51)
ooo indi baliq olsaydi narda ustune tok.lap super olardi.meqaleye gore twk
Emerald-eyed-angel [OFF] (28.12.2012 / 20:26)
Super. Cox sag ol.
»Sevgi Hekayeleri
»Sizden Gelenler
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 6615 / 1056