canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
dunya axiretin tarlasidi

"Dünya hayatı bir oyun, tutkulu bir oyalanmadır" MÖVZUSU İLE ELAQELİ AYELER:

Rehman ve Rehim olan Allahın adı ile!

Bu dünya heyatı eylence ve oyundan başqa bir şey deyildir. Axiret yurdu ise esl heyatdır. Kaş ki, bileydiler! (Enkebut suresi / 64)

Bilin ki, dünya heyatı oyun ve eylence, bezek-düzek, bir-birinizin yanında öyünmek, var-dövleti ve oğul-uşağı çoxaltmaq isteyinden ibaretdir. Bu ele bir yağışa benzeyir ki, ondan emele gelen bitki ekinçileri heyran edir. Sonra o quruyur ve sen onun sapsarı olduğunu görürsen. Sonra ise o çör-çöpe dönür. Kimisini axiretde şiddetli ezab, kimisini de Allahdan bağışlanma ve razılıq gözleyir. Dünya heyatı ise aldadıcı lezzetden başqa bir şey deyildir. (Hedid suresi / 20)

Dinlerini oyun ve eylence sayanları ve dünya heyatının aldatdığı şexsleri terk et. Bununla xatırlat ki, heç kes qazandıqlarına göre özünü mehve mehkum etmesin. Allahdan başqa onun ne bir hamisi, ne de bir havadarı olacaqdır. O ne cür fidye verse de, ondan qebul olunmayacaq. Onlar qazandıqları günahlara göre mehve mehkum olanlardır. Kafir olduqlarına göre onlar üçün qaynar içki ve ağrılı-acılı bir ezab hazırlanmışdır.(Enam suresi / 70)

Heqiqeten, dünya heyatı oyun ve eylenceden başqa bir şey deyildir. Eger iman getirib Allahdan qorxsanız, O size mükafatlarınızı­verer ve sizden mal-dövletinizi­istemez. (Muhemmed suresi / 36)

Qadınların, uşaqların, yığın-yığın qızıl-gümüşün, yaxşı cins atların, mal-qaranın ve ekin yerlerinin verdiyi zövqlere olan istek insanların gözüne gözel gösterilmişdir.Bunlar, dünya heyatının keçici zövqüdür, gözel qayıdış yeri ise Allah yanındadır. (Ali İmran suresi / 14)


Şerhler:
Emerald-eyed-angel [OFF] (29.12.2012 / 23:51)
Allah razi olsun.
»İslam Dini
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 6734 / 1161