canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Haram yemeklerin acınacaqlı neticeleri

Hem dinde, hem de müasir elmde yemeyin insanın bedeninde tesir qoyduğu kimi, ruhunda da menfi ve ya müsbet emosiyalar yaratması artıq çoxdan isbat edilmişdir.

Yeni zeherli yemek insan orqanizmini zeherleyirse haram yemek de onun ruhunu zeherleyir. "Maide" suresinin 3-cü ayesinde oxuyuruq: “Size ölmüş heyvanın eti, qan, donuz eti, Allahdan qeyrisinin adına kesilenler ve s. haram edildi”.

İslamda “haram” olan her bir şeyin müeyyen sebebi, kökü var. Meselen: İslam dininde haram olmuş işlerden biri de donuz etini yemekdir. Texminen bütün dünyada donuz etinden istifade olunur. Qeyri müselman xalqlarından çoxu ise onu dadlı bir yemek bilirler. Müselmanlardan bezisi ise bele deyirler: İslam dininde ne üçün bu eti yemek haram edilib? Bunun ki, heç bir ziyanı yoxdur! Donuz etinin bedende zereri “trixin qurdlarının” yaranmasıdırsa, yeni texnika bu qurdları donuz etinde mehv edir. Demeli, bu etin haram olmasına heç bir delil yoxdur. Bu sualın cavabı aydındır. Çünki onlar meselenin yalnız bir terefini nezerde tuturlar, yeni onlar tekce donuz etinin insanın bedenindeki zererlerine nezer salırlar. Amma onun ruhi ziyanlarından qafildirler. Donuz çox murdar ve iyrenc bir heyvandır. Onun etinde de bu xasiyyet vardır. Donuz etini yeyen insanlarda da donuzda olan şehvetçilik ve diger iyrenc xasiyyetler özünü gösterir. Bunda heç bir şekk yoxdur. Quran (“Maide”, 42) xain ve daş üreklileri “çox haram yeyen” adlandırır. Quranda olan bu söz bütün haram yeyen insanlara xeberdarlıqdır. Çünki onlar da acgöz xainler kimi, hemişe dine xeyanet edib dinin qarşısında manee töretmeyi ve qanunsuz iş görmeyi özlerinin adi işlerine çeviribler.

Ümumiyyetle, haram yemeyin iqtisadi, siyasi, ictimai ve cismani zererleri hamıya bellidir. Haram yemek insanı hem ferdi, hem de ictimai cehetden felakete çeken en böyük xeterlerden biridir. “Beqere” suresinin 188-ci ayesinde oxuyuruq: “Haqsızlıqla bir-birinizin malını yemeyin, insanların mallarının bir qismini günah yolda yemek üçün bilerekden rüşvet


[1] 2 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»İslam Dini
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 6736 / 942