canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
İmam Rzadan (e) bir neçe hedis (şehadetinin ildönü

“Adamları yaxşı işlere çağırıb, pis işlerden çekindirin. Eks halda aranızdan en pisleri size hakim olarlar; o zaman yaxşılarınız dua eder, amma duaları müstecab olmaz”.

“Mühemmede (s) ve nesline salavat göndermek Allahın nezdinde tesbih, tehlil ve tekbire beraberdir” (yeni “Sübhan Allah, la ilahe illellah, Allahü ekber” söylemekle eynidir).

“Eger Yer küresi bir göz qırpımı qeder hüccetsiz qalsa, üzerindeki her şeyi udar” (yeni her şey mehv olar).

“Peyğemberlerin silahına möhkem sarılın!”. Soruşdular ki, ey Peyğemberin balası, peyğemberlerin silahı nedir? Cavab verdi: “Dua”.

“Xestelik mömin üçün (günahlardan) temizlenme ve merhemetdir, kafir üçün ise ezab ve lenetdir. Möminin heç bir günahı qalmayınca xestelik ondan ayrılmaz”.

“Namaz her bir teqvalı (yeni Allahdan qorxan, halal-haramlara riayet eden) adamın Allaha en çox yaxınlaşma vasitesidir”.

“Bizim emrimizi (işimizi, yolumuzu) diri tutan şexse Allahın merhemeti olsun”. Soruşdular: “Sizin emrinizi nece diri tutmaq olar?”. Cavab verdi: “Bizim elmimizi öyrenib başqalarına öyretmekle”.

“Servet toplamaq mütleq bu beş xüsusiyyetin yaranması ile müşayiet olunar: şiddetli paxıllıq, bitib-tükenmeyen arzular, güclü tamah, qohumlarla elaqeni kesmek ve axireti dünyaya qurban vermek”.

“Eger inanlar yemeyi azaltsalar, bedenleri sağlam olar”.

“Kim bir iş dalınca evden çıxanda üzünü gülabla yusa, üzü zillet görmez”.

“Kim bizim (Ehli-beytin) müsibetlerini yada salıb ağlasa ve başqalarını da ağlatsa, bütün gözler ağlayan gün (yeni qiyametde) onun gözleri ağlamaz. Her kim bizim emrimizin diri tutulduğu (yeni elmimizin öyredildiyi, feziletlerimizin sadalandığı) meclisde otursa (iştirak etse), qelbi ölmez”.

“Gizlinde yaxşı iş görmek açıqda edilen yetmiş yaxşılığa beraberdir. Günahı aşkarda eden alçalar”.

İmamdan: “Ağıl nedir?” deye soruşulanda cavab verdi: “Çetinliklere dözmek, düşmeni nezaretde saxlayıb izlemek ve dostlarla yola getmek”.

“Her kim bir möminin qebrini ziyaret edib, onun ruhu


[1] 2 >>

Şerhler:
NuRaYka__@ [OFF] (24.01.2013 / 02:34)
twk. Gozel sozlerdi
»İslam Dini
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 6736 / 741