canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Kişinin evdar olması qadına ne verir?

İşleyen qadınların ev işlerinde heyat yoldaşlarından kömek gözlemesi kifayet qeder normaldır, amma bezi kişiler buna normal yanaşmırlar. Ev işleri deyende, ağlımıza derhal qadının etmeli olduğu işler gelir. Bir çoxumuz qadını metbexde qab yuyan, yemek bişiren, evi temizleyen, paltar yuyan ve yaxud da uşaqla meşğul olan görürük. Yemek, paltar, ütüleme, evin temizliyi bizim mentalitetimizde sadece qadının etmeli olduğu işler kimi qebul edilir.


Bu gün ev işlerinde kişinin rolu barede yazdım.


Kişiler evde ne edirler?


Bir çoxumuz ev işlerinin kişilere aid olmadığı qenaetindeyik. Bezi kişiler heyat yoldaşından, evdeki başqa insanlardan, qonşulardan utanaraq ev işleri görmek istemir, bezi kişiler ise sadece bunu özüne yaraşdırmır. Bu cür kişiler düşünür ki, kişinin ev işleri görmesi onun cinsi reputasiyasına xelel getirir.


Üstelik, bu cür kişiler neinki kömek etmek, hetta daha çox evde nizamı pozmaqla meşğuldurlar. Corablarının birini bu otaqda, digerini o biri otaqda qoyurlar, geyimlerinin heresini bir terefe atırlar, içdikleri suyun stekanını, yedikleri yemeyin qabını ve ya çay fincanını harada geldi, qoyurlar. Xülase, ev işlerini daha çox artırırlar.


Kişiler arasında heddinden artıq nizamlı, seliqeli olanlar da çoxdur. Heyat yoldaşlarına ev işlerinde kömek etmek, uşaqlarla meşğul olmaq onlar üçün sevimli meşğuliyyetdir. Seliqe-sehmana, en xırda detallara bele çox diqqet edirler. Evdeki dağınıqlığa, metbexin seliqesizliyine heç bir halda döze bilmirler. Neinki öz eşyalarını, elece de heyat yoldaşının ve uşaqların dağınıq eşyalarına qarşı da hessasdır.


Bizim cemiyyetde “arvad kimi kişi” deyilen, ele salınan bu cür kişilerin ailede ve heyatları boyunca xoşbext ve rahat olmaları barede dünyada kifayet qeder tecrübe var. Ev işlerine xanımına kömek eden kişileri heyat yoldaşı daha çox qiymetlendirir, dediyinden esla çıxmır, heyat yoldaşından razı olduğunu her fürsetde deyir.


Avropa medeniyyeti bezi hallarda bizim cemiyyetde normal


[1] 2 3 4 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Maraqlı ve Meslehetli
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7036 / 1109