canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Harvard universitetinin giriwine Quran ayesi yazil

Qerbde İslam dini ve Qurani-Kerim eleyhine müxtelif tebliğatların aparılmasına baxmayaraq düşünceli insanlar müqeddes kitabın ayelerine olduğu kimi qiymet vermeyi bacarır. ABŞ ve dünyada en meşhur universitetlerinden biri sayılan Harvard Universiteti müselman telebenin teklifine müsbet cavab vererek tehsil ocağının girişine Qurani-Kerimden olan ayeni yerleşdirib.

Qeyd edek ki, Abdullah Cüme adlı telebenin müracietinden sonra universitetin hüquq fakultesinin girişindeki divara «Nisa» suresinin 135-ci ayesi vurulub. Buna sebeb kimi ayede haqq-edalet prinsiplerinin gözlenilmesi istiqametinde en gözel ifadelerin işlenilmesi gösterilib. Ayede ise bele deylir: «Ey iman getirenler, (bütün işlerinizde) hetta özünüzün, ya ata-ananızın, yaxud yaxınlarınızın ziyanına olsa bele, hemişe ve tam şekilde edaleti berqerar edin ve Allaha göre şahidlik edin. Eger (dava eden tereflerden biri) imkanlı ya yoxsul olsa (siz onların veziyyetlerini nezere alaraq haqqa zidd şahidlik etmeyin, çünki) Allah onlara (onların halını nezere almağa) daha layiqlidir. Buna göre de nefsi isteye tabe olmayın ki, (neticede) haqdan üz çeviresiniz. Eger dil(inizi nahaq terefe) eyseniz ya (şehadet vermekden) üz dönderseniz, (bilin ki,) heqiqeten Allah etdiklerinizden hemişe xeberdardır.»

Melumat üçün bildirek ki, Harvard Universiteti ABŞ-ın en qedim ali tehsil ocağıdır. Universitetin esas kapitalı 34,9 milyard ABŞ dollardır. Ali mektebin kampusu Massaçusets ştatının Kembric şeherinde yerleşir ve 154 hektarlıq erazini ehate edir. Devizi — Heqiqet (Veritas), simvolu tünd qırmızı rengdir.


Şerhler:
elgunay [OFF] (25.01.2013 / 00:33)
super
~~EXLAQ~~ [OFF] (24.01.2013 / 22:09)
ehseen..Muselmanlara
»İslam Dini
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 6736 / 791