canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Sevgi haqqda maragli faktlar

Sevgi haqda en qedim musiqi Tigr ve Efrat erzasinde 4000 önce bestelenib.

* Aşıq olmaq insan orqanizmine ve ümumen beynine sakitleşdirici tesir gösterir, yaddaşı yaxşılaşdırır ve sinir sistemini berpa edir.

* Meksika hökmdarı Montesuma şokoladı "sevgi içkisi" hesab edirdi ve bu sebebden öz heremine getmezden evvel 50 stakan şokolad içirdi.

* Bezi insanlar heç sevgi hissini yaşamadıqlarını iddia edirler. Onlar sadece hipopituitarizm xesteliyinden eziyyet çekirler, hansı ki sevgi hissini yaşamağa imkan vermir.

* Münasibetlerin sonlanması "sevgi frustrasiyasına" getirib çıxarır, ve bu bir çox insanda onu buraxan insanı daha da çox sevmesine sebeb olur.

* Severken kişilerin daha çox beyinlerinde görme zonası aktiv olur, qadınlardasa daha çox yaddaş ve instinkt. Buna göre de, kişilerin görmekle sevmesini deyirler. Qadınlar ise bu sevgi zamanı bütün detalların xatırlayırlar.

* Merilendde bir saniyeden çox öpüşmeye qadağa qoyulubdur.


* Her seher xanımını öpüb işe geden kişilerin ömrü 5 il uzanır.

* Sevgi beyine tesirine göre kokaine benzeyir. Açiq olmuş insanın orqanızminde dofamin ifraz olunmağa başlayır, o ise hezz, eheval-ruhiiye hormonu olduğundan orqanizmin başqa nahiyyelerine tesir edir. Eynile kokain kimi. Ve ona göre de bu xesteliyin müalicesi sırf narkotikle mübarize kimidir: sevgiye aid bütün xatirelerden uzaq olmalı, bütün şekiller, bütün elaqeleri kesmek ve yeni işle meşğul olmaq lazımdır.

* Sevgi kordur: baş beyinin qabığının aşiq olmayan insanlarda aktiv olan hissesi insan aşiq olduqdan sonra yuxu halını alır. Bu hisseler neqativ emosiyalar ve rasional qerarlara nezaret edir. Bu sebebden Seven insanlarda o zonlara yatdığından insanlar sersem hereketler edir ve çox şeye fikir vermir.

*Seven insanda dofaminin seviyyesi artdıqca serotoninin seviyyesi azalır. Ve eger hemin insanda süni yolla serotoninin seviyyesini artırsaq hemin insanlarda aşiq olmaq prosesi azalacaq, lakin bu seksual prosese aid deyil. Bu sebebden serotonin


[1] 2 >>

Şerhler:
asik5 [OFF] (05.06.2013 / 21:10)
hm
34km [OFF] (29.01.2013 / 09:35)
Twk. Cox mаrаqlidi.
ADDİCTİD_GİRL [OFF] (29.01.2013 / 02:07)
Bax bu heqiqeten maraqlı ıdi,twk.
»Maraqlı Faktlar
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 6837 / 1456