canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Siqaret çekmeyin zererleri

Rehimli ve Merhemetli Allahın adi ile

Hemd olsun alemlerin Rebbi olan Allaha, Allahın salamı ve salavatı olsun peyğemberimiz Muhemmed ve onun ailesine ve sehabelerine.
Bundan sonra:

Siqaret texminen 500 il bundan evvel İspan işğalçıları terefinden Amerikada keşf edilmişdir, İspaniyadan ise Avropanın diger ölkelerine ve buradan texminen 100 il sonra Müselman ölkelerine yayılmışdır. Baxmayaraq Qerb uzun müddetden sonra siqaretin zererlerini derk etdi ve cehd etdi ki, onu azaltsın, amma teessüf ki, Müselman diyarlarında bu yavaş-yavaş ve heç bir maneesiz yayılmağa başladı. O dövürde yaşayan İslam alimleri bu pis verdişi mekruh emel adlandırıblar ve bunu sarımsaq ve soğan kimi şeylerle müqayise edibler. O zaman heç kim siqaretin verdiyi zererli effektlerden xeberdar deyildi hansı ki, xerçeng, ürek xesteliyi, qadınlarda uşaqların düşmesi ve tez doğulması ve s. kimi xestelikler emele getirir. Sonradan melum oldu ki, siqaret çekmek zererlidir ve bütün müselmanlar bu iyrenc emelden nefsini saxlamalıdırlar. Uca Allah buyurur: «..bir-birinizi mehv etmeyin. Heqiqeten, Allah size qarşı Rehmlidir». (en-Nisa, 4) Teessüf ki, bezi müselmanlar qesden ve ya bilmeden aldadıcı müselmanlara uyaraq o vaxtkı alimlerin hökmlerini tekrar ederek, siqaret çekmek yalnız xoşa gelinmeye biler, qadağan ola bilmez deyirler.

Abdullah ibn Mesud (Allah ondan razı olsun) revayet edir ki, Peyğember (Allahın ona salavat ve salamı olsun) dedi: “Qiyamet günü her bir qul beş şey haqqında, ömrünü neye serf etdiyini, cavanlığını nece keçirdiyini, var-dövleti haradan qazanıb, neye xerclediyini ve öyrendiyi elme nece emel etdiyi baresinde soruşulmayınca ayağını Rebbinin hüzurundan çekmeyecek”. (el-Musned 2/ 254, Sunen et-Tirmizi 2/67. Albani hedisin «Sehih» olduğunu beyan etmişdir) Siqaret çekmek hemçinin insanın ağlına ve derrakesine ziyandır. Siqaret çeken adamı siqaretden mehrum etsek müşahide ederik ki, o kobud, hirsli, tez qezeblenen ve konsentrasiya etmeyi bacarmaz. O insan siqaret çekmeyene


[1] 2 3 >>

Şerhler:
makkarov [OFF] (13.02.2013 / 01:49)
Duz 8 gunduki sigaret cekmirem
»İslam Dini
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 6749 / 1119