canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
★★Surucu ve pulyiqan( kicik hekaye)

Avtobus otuz-qırx süretle gedir. Sürücü, adı Samirdi, “West” siqaretini sümürür, sol elindeki desmalla alnının, boynunun terini silir, hirsli-hirsli “Öldük ale istiden. Allah iyul ayına neelet elesin. Cehennemdü”, – deyir. Yolda kim el eliyir, götürür, amma sernişinlerden kimse “burda saxla” deyende mısmırığını sallayıb avtobusu saxlamağa mecbur olur. Üç ay evvel sürücü kabinesine girişin üstünde “Dayanacaq olmayan yerlerde avtobusu saxlayan sürücüler 300 manat cerime olunacaqlar” elanı yazılan kağızın “Üç ay evvel” yazılan yuxarı sol küncü qalıb. Sürücünü bir yandan bürkü, o biri yandan da qrafik sebebinden avtobusu bezi dayanacaqlarda beş-altı deqiqe saxlayanda “Sür dee!” emri veren “demaqoğ” sernişinler esebileşdirir. Bir litrlik “Cola”nı başına çekib bir neçe qurtum içenden sonra rahatlanır.
Bir ayağı pillekende ayaqüste dayanmış, derisi qaralmış, gün işığından gözlerini qıyarken bir növ ezabkeş sifet alan Cavad on birinci sinifde oxuyur. Bir ilden çoxdur her gün dersden sonra gelib Samire kömek edir, – sernişinlerden pulları yığır, hava qaralanda beş-altı manatını alıb eve aparır…

Avtobus orta mekteb binasının yanından keçende Cavad:
- Sene demişem bu mektebde oxuyuram? – eliyle mektebi gösterir.

Sürücü dinmir, ne de mekteb terefe baxır, siqaret çeke-çeke avtobusunu sürür.

- Keçen il mektebi remont eliyib qutaranda Misir özü de gelmişdi.
- Misir kimdi?
- Tehsil naziri, Misir Merdanov, tanımırsan?… Onuncu sinifde oxuyurdum, otuz uşağın içinde hamısından beş alan iki nefer varıydı, biri meniydim. Biri de…
- Cındıra bax!
- Ne?!
- Qabaqdakına bax. Tofiyi görürsen, gene vaxtıma girib, – deyib Samir süret pedalını basır, iyirmi-otuz metr qabaqda geden eyni nömreli avtobusa çatmaq isteyir.
Çatır, başını pencereden çıxarıb eli ile işare ederek “Saxla, saxla!” – qışqırır. Az sonra qabaqda işıqforun qırmızı işığı yanır, her iki sürücü eyleci basır, Samir başını pencereden çıxarıb söyüş söymür, tenbehedici tona keçir:
- Tofiy,


[1] 2 3 ... 5 >>

Şerhler:
@gpress [OFF] (16.02.2013 / 14:45)
Bu meqaleninde ardi var?
SeNiNLe___SoN [OFF] (16.02.2013 / 02:54)
CoX MaRaqLi GeLdi mEne.. eLLeRinE saGLiq.. )
ElAgAnt [OFF] (15.02.2013 / 11:56)
Kicik hekaye bawligi qoymusan, ama yarida kesilmiw 1meqaledi..ardi varsada bawligdaki sozun yeri yoxdu.
»Sevgi Hekayeleri
»Sizden Gelenler
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 6597 / 572