canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Zühur elametleri

Mesum din rehberlerimizin zühurdan önce baş veren hadiseleri beyan etmesine "zühur elametlleri" deyirler. Bu elamet ve hadiselerin aşkar olması zühurun yaxınlaşmasına işaredir. Bu nişaneler möminlere seadet, düşmenlere ezab müjdesidir. Nişanelerin azalmasıyla intizar dövrü de öz sonuna yaxınlaşır. Zühur elametlerinin sonuncusu aşkar olanda Hezret Mehdi cenabları Allah-taalanın iznile qeyb perdesini kenara çekecek, dünyanı mübarek vücuduyla nurlandıracaq. Bu, beşeriyyetin heqiqi rehberini tapacağı gündür! Bu son intizardır! Beşer tarix boyu bir çoxunu xilaskar sanmış, heqiqi xilaskarın qeyb perdesi arxasında qalmasına razı olmuşdur. Çox teessüf!

Zühur nişaneleri müxtelifdir. Onlar hedislerde küllü, cüz`ü, xas, icmal, kinayeli, qeydli, başqa hadiselerin baş vermesine şertlenmiş, münfesil, müttesil, adi ve qeyri-aqi suretlerde beyan edilmişdir. Bes, bu elametler baresinde tehqiq ve onların izahı asan mesele deyildir.

Möteber kitablara esaslanaraq zühur elametlerini iki qisme bölmek olar: Qeti ve qeyri-qeti elametler.

Qeti elametler mütleq baş verecek elametlere deyilir. Bunlar baş vermedikce feda olduğumuz zühur etmeyecekdir. Bu elametlerden önce "mehdilik" iddiası edenlerin yalanı aşkardır. Qeyri-qeti elametler ise başqa hadiselerin baş vermesine bağlıdır. Eger hemin hadiseler heyata keçerse, beyan edilmiş elamet de heyata keçecekdir. Buradan netice çıxarırıq ki, elametlerin bu qismi baş vere de biler, baş vermeye de. Revayetlerimizde beyan edilen zühur elametlerinin çoxu bu qisme aiddir. Yeni onlar o zaman baş vere biler ki, qarşıya bir manee çıxmasın ve ya onların baş vermesi üçün lazım olan şertler heyata keçsin. Zühura yaxın mütleq baş verecek elametlerin sayı hedislerde beş elamet olduğu bildirilmişdir. O elametleri diqqetinize çatdırırıq:

1) Süfyaninin zahir olması; 2) Beyda sehrasında böyük bir qoşunun yere batması; 3) Yemaninin zahir olması; 4) Göyden ses gelmesi; 5) Nefsi-Zekiyyenin şehid edilmesi.

Bu elametlerle zühur arasındakı zaman


[1] 2 3 >>

Şerhler:
_ELYA_ [OFF] (26.02.2013 / 04:17)
ALLAH bizi pis emellerden cekindirsin. Bizleri ALLAHIN yol gorsetdiyi HAQQ yolundan ayrmasin. Imanimizi kamil, mekanimizi cennet etsin. Sizinde yazan elleriniz var olsun.
Awk552 [OFF] (25.02.2013 / 17:11)
Allah imanımızı kamil etsin, Mehdi (e yolunun yolçularından olaq. Amin! Qardaşım ellerin derd görmesin. Allah o imanlı qelbini Abidlik derecesine çatdırsın.
»İslam Dini
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 6760 / 861