canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Bediüzzaman Seid Nursi, Allahın iznile, Qiyamet sa

Bezi Nur telebeleri Bediüzzamanın qiyametin 300 il sonra qopacağını söylediyini iddia edirler. Bezi qardaşlarımız ise qiyametin qeyb xeberi olduğunu, bu sebebden de, heç kimin qiyametin zamanı haqqında melumat sahibi olmadığını iddia edirler. Elbette, qiyamet saatı qeyb xeberidir ve Allahın dilemesi ile gerçekleşir. Lakin qardaşlarımız bu mövzudakı bezi düşüncelerinde böyük yanlışlıq içindedirler. Çünki







Allah qullarından dilediyine qeyb haqqında melumat verir

Kainatda ve diger alemlerde meydana gelen her hadise Allahın elmi daxilinde ve nezareti altındadır. Ancaq bezi insanlar qeyb mövzusunu yalnış anlayır. Bu insanlar Allahın Qatında gizli olan qeyb xeberlerinin Allah terefinden dilediyi elçilerine ve elmli qullarına bildirildiyi barede melumata sahib deyiller. Qurani-Kerimde Rebbimiz Öz Qatında gizli tutduğu melumat ve qeyb xeberlerinden dilediyi qederini elçilerine ve xüsusi elm verdiyi insanlara açdığını bele bildirir:

De: “Men size ved olunmuş (ezabın) yaxın olduğunu ve yaxud Rebbimin onun üçün uzun bir müddet teyin etmiş olduğunu bilmirem. O, qeybi Bilendir ve Öz qeybini heç kese açmaz, razı qaldığı elçiden başqa. Heqiqeten, O, onların önünde ve arxasında gözetçiler qoyur.
(Cinn suresi, 25-27)
Bedüzzaman Allahın xüsusi elm verdiyi insanlardan biridir.







Bedüzzaman “Qiyamet 300 il sonra qopacaq”, demeyib.



Bedüzzaman Seid Nursi hicri XIII esrin böyük müceddididir. Risaleyi-Nur kimi ehemiyyetli küliyyatı o, bu dövrde yazmışdır. Ustad yaşadığı esrden danışarken çox zaman hicri 1300 yerine, 300 demişdir. Bedüzzamanın bu ifadesi Risaleyi-Nurun bir çox yerinde vardır. Ustadın bu ifadelerinden biri beledir:

En yüzden ta üç yüz il sonrakı YÜKSEK ESRİN ARXASINDA GİZLENMİŞ, SAKİTANE (SUSARAQ) MENİM SÖZÜMÜ DİNLEYEN VE BİR NEZERİ HAFİYYİ-QEYBİ (GÖRÜNMEYENİ, QEYBİ GÖREN BAXIŞ) İLE MENE TAMAŞA EDEN (SEYR EDEN) SEİD, HEMZE, ÖMER, OSMAN, YUSİF, EHMED, ve s. SİZE XİTAB EDİREM. TARİX DEYİLEN MAZİ DERELERİNDEN SİZİN YÜKSEK


[1] 2 3 ... 5 >>

Şerhler:
memnun [OFF] (23.03.2013 / 13:33)
sen bunlari qurandan goturmusen
»İslam Dini
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 6760 / 888