canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Ana Südü Deyilen Möcüze

Yenidoğan Körpe Ne vaxt Emizdirilmelidir?

Her körpe doğular doğulmaz mümkün olan en qısa zamanda, ananın memesine verilmelidir. Doğum sonrası gözlemeye ehtiyac yoxdur. Ana körpe arasında emizdirme ne qeder erken başlarsa, o qeder asan sürecek. Gelen ilk süd (kolostrum) körpeni infeksiyalardan qoruyacaq, immunitet sistemine destek olacaq çox qiymetli maddeler ehtiva etmekdedir. Bezen sehv tetbiqlerle, kolostrum körpeye verilmemekde, süd gelmesi gözlenilerken körpeye şekerli su ve ya mama verilmekde, qarını doyan körpe meme emmeye maraq göstermemekdedir.

Ana Südü Gelmezse Ne Ediler?

Xüsusile kesar ile doğum eden analarda, süd derhal gelmeye biler. Ancaq eger körpe çox aşağı kilolu, erken doğan bir körpe deyilse bedenindeki enerji anbarları, ona ana südü gelene qeder (bir neçe gün) çatacaq. Bu sırada kolostrumu götürmesi hem immunitet sistemini destekleyecek, hem de körpenin emme xeberdarlığıyla südün gelişi asanlaşacaq.

Ana Südü Ne Zamana Qeder Verilmelidir?

Ana südü, ilk 6 ay tek başına körpe beslenmesi, böyümesi üçün kifayetdir. 6 ayda uyğun elave qidalara başlanaraq 2 yaşa qeder davam etdirilmesi teklif ediler. Ana südünün besleyici ve qoruyucu xüsusiyyetleri 1 yaşdan sonra da davam etmekdedir. Dünya Sağlamlıq teşkilatı ve Unicef, 2 yaşa qeder emizdirmenin sürmesini teklif etmekdedirler. Bu şekilde, körpe heyata sağlam bir başlanğıc edecek.


Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Korpem
»Ana ve korpe
»Qadın Dünyası
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7522 / 842