canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Novruz Fallari.

Novruz bayramında her evde semeni cücerdilmelidi. Ve cücerderken niyyet tutmaq lazımdır. Eger semeni göyererse niyyetin çin olacaq demekdir.

Bayram günü ve ya axır çerşenbede müeyyen bir eve teref üz tutub getmek lazımdır. Amma ellerle qulaqlar bağlı olmalıdı. Ve yaxınlaşdıqda eve elleri açıb ilk eşidilen 2-3 sözü yozmaq lazımdır.

Axır çersenbede qaba 1 yumurta, 1 qırmızı, 1 qara karandaş qoyulur. Seher baxdıqda yumurtanın uzerinde qırmızı cızıqlar olsa xoşbextlik, qara cızıqlar olsa bedbextlikle qarşılaşmaq demekdir. Bu ise maksimum 4il üçündür.

Axır çerşenbede ve ya bayramda 1 qaba su tökülür ve şam götürüb yandırılır. Şamı suya teref eyirsen ve neçe yaşın varsa o qeder damcıladırsan suya. Alınacaq herfle nişanlının adı başlamalıdı.

Axır çerşenbede cavan qızlar bir qaba su tökürler. Saçlarından tel qoparıb, nişan üzüyünü saça taxırlar. Niyyet tutub, üzüyü suyun üstünden keçirirler. Üzük fırlanmağa başlayır ve qabın divarına deyir. Üzük neçe defe deyirse, sayırsan, demek, o yaşda gelin köçeceksen.

Axır çerşenbede niyyet tutub, gözleyirler. Kim qapını açıb içeri girse, onun birinci sözünü niyyete göre yozurlar.

Bayram günü üreyinde 1 arzu tutub sehere qeder yatmırsan. Ve üreyinde tutduğun arzu 5 ilden sonra gerçekleşmelidir.

Bayram günü göy üzünde 7 ulduz saymaq ve onların düzülüşüne baxmaq lazımdır. Göyde yaranan xeyali herfle nişanlının adı başlamalıdır.

Yaxın adamın meclisinden bir neçe şirni götürüb, yatanda başının altına qoyursan. Üç gün keçenden sonra öz qismetini yuxuda göreceksen.

Axır çerşenbede alma yeyirler, gece ise hemin almanın toxumlarını sayırlar. On eded toxum denesini yastığın altına qoyub, yatırsan ve yuxuda qismetini görürsen.

Axır çerşenbede nişanlanmış qızın nişanlısı terefinden ne qeder istenilmesini yoxlamaq üçün sapa bir neçe defe duyun vurub qiza verirler ki, açsın. Qız aca bilse, demeli, oğlan onu çox isteyir.Eger aça bilmese, demeli, eksine.

Bu fala da ilin axır çerşenbesi baxırlar. Özü de bu fala qızlar


[1] 2 >>

Şerhler:
FREDIKA [OFF] (18.04.2013 / 11:37)
hamisi cox maraqli idi...
FREDIKA [OFF] (18.04.2013 / 11:37)
hamisi cox maraqli idi...
»Maraqlı Faktlar
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 6832 / 1502