canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Partlayış töretmeden önce, hara gedeceyin barede o

PARTLAYIŞ TÖRETMEDEN ÖNCE ... HARA GEDECEYIN BAREDE OXU

Biz müselmanlar toplumu, tekfir, ter¬ror, ifratçılıq ve radikallıq fitnesinin tüğ¬yan etdiyi bir zamanda yaşayırıq. Artıq iş o yere gelib çıxıb ki, terrorizm bütün dünyanı ağuşuna almışdır. Ter¬ro¬rizmi araşdırmaq, köklerini öyren¬mek ve terror menbeyini boğmaq üçün bir çox müşavireler ve konfranslar keçi¬ril¬mişdir. Amma bu konfranslar ter¬ro¬riz¬min mahiyyeti ve onun qarşısının ne¬ce alınması meselesi barede müxtelif rey¬lerle qarşı-qarşıya qalmışlar.
Terrorizm barede söylenilen terif¬ler müxtelif olsa da, ümumilikde de¬mek olar ki, bütün fikirler bir neçe bend¬de vahidlik teşkil edir. En tehlü¬ke¬li bendler, tehdid, tehlüke, nahaq qan axıt¬maq, günahsız insanları qetle yetir¬mek, yaşayış komplekslerini ve ictimai yer¬leri partlatmaq, abad yerleri ve bina¬la¬rı xaraba qoymaq ve bu kimi fesad¬lar¬dır. Halbuki bütün müselmanlar bu ki¬mi emellerin haram, bele emel sahi¬bi¬nin cihayetkar ve yer üzünde fitne-fe¬sad töredenlerden olması qenaetinde¬dir¬ler.
Heç kese gizli deyil ki, terrorizm tekfir fikrinin töremesidir. Bele ki, bunu ter¬ror faktları ve bele işlerle meşğul olan¬lar isbat edirler. Bir çox ölkelerde şa¬hi¬di olduğumuz terror hadiseleri, il¬ler boyu yayılan tekfir fikirlerinin neti¬ce¬sidir. Halbuki biz, daim, gece-gündüz yo¬rul¬madan kitablarda, meqalelerde, müha¬zirelerde ve sesli materiallarda bu fikirden çekindirmişik.
Alimlerin yekdil reyine göre, es¬lin¬de müselmanın dininden çıxması ba¬re¬de şeriet delillerine esasen yeqinlik ol¬ma¬yınca ona müselman kimi baxmaq lazımdır. Bele olan halda tekfirçiler mü¬sel¬manlara kafir demek meselesine la¬qeyd yanaşmalıydılar. Halbuki bu işde iki böyük tehlüke vardır:
Birincisi, ved olunan şiddetli eza¬ba düçar olmaq. Çünki Peyğember (Ona ve ailesine Allahın salavatı ve salamı olsun) demişdir: «Her kimse öz (müselman) qardaşına: Ey Kafir! – deyerse, bu söz onlardan birine aiddir. Eger deyilen kimidirse heç, eks halda ise söz, deyenin özüne qayıdır».


[1] 2 3 ... 11 >>

Şerhler:
Katy [OFF] (26.02.2011 / 13:05)
Ozude ekseriyyetl muselmandi.
~*EHLI-BEYT* [OFF] (05.10.2010 / 13:19)
Bismillahir Rehmanir Rehim.eziz oxucular diqqetle oxudunsa burda boyuk insanlar bu movzu haqqda gozel werhler veribler.heqiqetende bir qrup insanlar varki weytan vesvesesinin badina gedir,daxili weytan,simasi insan olan mexluqlara inanirlar.Ey Adem övladi niye qoyursan wär quvve sene qalib gelsin?meger qayidacagin yeri bilmirsenmi?meger bir yeri partladim,qan tokmekle haqqmi qazanirsan?senin anan,balan,qohumun yoxdu?Senin yerin cehennemin en odlu yeridi.ora geden qayitmaz!DUWUN VE HAQQ
»İslam Dini
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7527 / 1019