canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
“Ölüm korpusu” - 1

Keçmiş “smertnik”: “Bir çoxları bunu nağıl sayır, amma bunlar insan ağlına sığmayan qanlı faciedir”“Buradan çıxış yoxdur ... Bele bir atmosferde insanlığını qoruyub saxlamaq ağlasığmaz sey teleb edir”





Azerbaycan Hüquq Müdafie Merkezinin direktoru Eldar Zeynalov keçmiş Bayıl türmesinin (1 saylı Bakı İstintaq Tecridxanası) “ölüm korpusu” adı ile meşhur olan efsanevi 5-ci korpusunda baş vermiş dehşetlerden behs eden “Buradan çıxış yoxdur” başlıqlı kitabını neşr etdirib. Kitabda güllelenme cezasına mehkum edilmiş mehbusların saxlandığı ve güllelendiyi korpusda baş verenlerle bağlı ağlasığmaz faktlar yer alıb. Müellif bir vaxtlar “smertnik”lerden (ölüm cezasına mehkim edilmiş mehbuslardan) aldığı gizli mektublar, onların qohumları ile söhbetler, resmi sorğulara verilen cavablar ve öz araşdırmalarına istinad edib. Kitab rus dilinde yazılıb ve bu maraqlı tedqiqatdan çıxarışları teqdim edirik:



QEBİRDEN CANLI SESLER



Keçmiş anonim “smertnik”: “Herden mene ele gelir ki, İkinci Dünya Müharibesi illerinde faşistlerin yaratdıqları esir düşergelerinde saxlanan esirlere qarşı da bele qeddarlıq ve tehqiramiz münasibet baş vermeyib. Burada yer alan dehşetleri ve vehşilikleri Size teferrüatları ile tesvir ede bilmerem. Menim yazdıqlarım yalnız deryada damladır. Meşhur manyak Çikatilonun vehşiliyi ve sadizmi dövlet qulluqçularının burada etdikleri ile müqayisede heç nedir. Buradakı mehbusların heç biri neinki onların töretdiklerini heç vaxt töretmeyibler, eksine, bu mehbusların yarıdan çoxu günahsız halda türmede çürüyürler. 5-ci korpus 7 qıfıl arxasında sirdir. Ne qeder ki, hüquq müdafieçileri bununla meşğul olmurlar ve bu korpusa giriş elde ede bilmirler, bu sirr açılmamış qalacaq”.



İqor Krıjanovski, keçmiş “smertnik”: “Dövlete ve şexsiyyete qarşı insanların ölümü ile neticelenen cinayetleri töredenler bele amansız ve sert formada cezalandırılırsa, bes onda 70 müdafiesiz mehbusun yırtıcı qatilleri neye göre mesuliyyet daşımırlar? Hem de bir neçe


[1] 2 3 ... 5 >>

Şerhler:
я_сам_такой [OFF] (17.04.2013 / 01:50)
Gor bedbextleri ne gune qoyublaree..... Hemin o paqonlara ne eleson mojnadi
»Maraqlı Faktlar
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 6832 / 1497