canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
“Ölüm korpusu” - 2

...Bu defe Mehemmedin davranışı bir qeder sakit idi ve nedense baxışlarını kenara yayındırırdı: “Boynuna almırdın! He, sene demişdim axı senin danışdıqların boş şeylerdir. Esas odur ki, müstentiq, hakim ne deyir. Onlar biler senin günahın var ya yox! Kaxin, ona deyme, eşitdin? Qoy, sakitce otursun - heyatda her şey olur. Başa düşdün, Kaxin, deyme ona!”. Bu xeberdarlığın menasını “smertnik” sonralar - Kaxinin xasiyyeti ile yaxından tanış olandan sonra başa düşdü.
Mehemmedin sözlerinden sonra Kaxin razılıq elameti olaraq başını yelledi, ona ne ise kağız-kuğuz verdi ve “smertnik”i 5-ci korpusa - balaca birmertebeli, sarı ve göz oxşamayan binaya apardılar. Korpusa 50 metr qalmış starşina bedniyyet tebessümle danışmağa başladı: “O qapını görürsenmi? Oradan heç kim çıxmır, yalnız içeri girirler. Daha çox binanın o biri başından ayaqları qabaqda çıxırlar. Amma onda da sen o çıxışı görmeyeceksen”. Sonralar kamera yoldaşları ona izah etdiler ki, bu, heyete ayrıca çıxışı olan güllelenme kamerasına dair Kaxin üçün adi olan bir eyhamdır. Amma o zaman ağır teessüratlar altında boğulub qalmış “smertnik” bu söhbetleri yarımçıq eşidirdi. Bele eqli keyleşme ölüm cezası almış mehkumların ekseriyyeti üçün xarakterik olur.
Ağır hisslerle “smertnik” korpusun demir qapısına teref iki pille düşdü. Bu qapının ardınca daha birisi - qefesli qapı açıldı. İçeri giren kimi solda eşya anbarına giriş, sağda starşinanın otağı - Kaxinin “iqametgah”ı yerleşirdi. Stolun arxasında hemin gün növbede olan 27-28 yaşlarında daha bir adam oturmuşdu. O da besteboy idi, amma daha arıq idi. Sonradan “smertnik” onun da adını bildi - İslam. O, stoldan qalxdı, yerini Kaxine verdi ve aqressiv terzde teze mehkuma teref şığıdı. Amma Kaxin derhal xeberdarlıq etdi: “Deyme! Qarışma, lazım deyil. Mehemmed dedi ki, ona toxunmayaq, yeqin nese var”. “Smertnik” sonralar İslamla defelerle üz-üze gelecek ve onun alçaq xarakterine emin olacaqdı. Salyanlıların çoxu kimi o da anaşa çekirdi ve bu hevesini Kaxinle de


[1] 2 3 ... 5 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Maraqlı Faktlar
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 6832 / 1507